Image

Učeničke utrke osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca

26. Turopoljska trka 2018. godine održati će se u SUBOTU 24. ožujka 2018. godine, u 10:30 sati, u samom centru Velike Gorice ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Učeničke utrke osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca su utrke za sve osnovnoškolce koji se bave trčanjem ili se u trčanju žele okušati prvi put. Listiće za prijavu možete preuzeti klikom na gumb.Prijave

Za učenike nema posebnih prijava. Sva djeca trče s listićem u ruci, kojeg predaju po ulasku u cilj. Listiće će dijeliti profesori tjelesne kulture u svojim školama, a iznimno će se moći podići i na sam dan trke do 10:00 sati, no svakako preporučamo za izbjegavate ovu opciju. Listići se mogu preuzeti ovdje.

Vatrogasna djeca i vatrogasna mladež se prijavljuju putem prijavnog obrasca dostupnog ovdje, kojeg popunjavaju zapovjednici njihovog DVD-a ili JVP-a. Taj se obrazac potom predaje na prijavnom pultu za vatrogasce na dan utrke.

Kotizacije za učeničke utrke nema!

Kategorije

  • 1-2 razred osnovnoškolci te Vatrogasna djeca 1 (6 – 8 g.), dječaci i djevojčice – 1 km
  • 3-4 razred osnovnoškolci, dječaci i djevojčice – 1 km
  • 5-6 razred osnovnoškolci te Vatrogasna djeca 2 (9 – 11 g.), dječaci i djevojčice – 1,5 km
  • 7-8 razred osnovnoškolci i Vatrogasna mladež (12-16 g.), dječaci i djevojčice – 1,5 km

Djeca se mogu natjecati samo u jednoj utrci, tj. samo kao učenici ili kao vatrogasci, no ne i oboje. Prvih 100 trkača i trkačica u svakoj kategoriji učeničkih i vatrogasnih utrka dobiva poklon majicu, a prava tri mjesta nagrađena su i medaljom.


Trasa učeničke utrke osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca

Učeničke utrke i utrke za mlade i djecu vatrogasce se odvijaju ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica (POUVG). Djeca trče po Zagrebačkoj ulici te se okreću i završavaju na istom mjestu kod POUVG-a. Djeca od 1. – 4. razreda te vatrogasna djeca 1 trče 1 km (s okretištem na 500 m) a učenici od 5. – 8. razreda te vatrogasna djeca 2 i vatrogasna mladež trče 1,5 km (s okretištem na 750 m).